Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tamiflu bestselger i november

En kvart million nordmenn kjøpte Tamiflu i november. Med et månedssalg på nesten 60 millioner kroner ble dermed Tamiflu for første gang det mestselgende legemiddelet i Norge.


07.12.2009

Fra en tilværelse langt nede på bestselgerlisten for legemidler, rykket influensamedisinen Tamiflu i november opp på en suveren førsteplass. Influensasyke nordmenn kjøpte Tamiflu til en salgsverdi av 58,8 millioner kroner* forrige måned. Nummer to på bestselgerlisten i november, Enbrel, omsatte for 33 prosent mindre enn Tamiflu. Enbrel er et legemiddel mot revmatisme som er svært kostbart, og har lenge ligget på salgstoppen med en månedsomsetning på i underkant av 40 millioner kroner.

Også målt i antall pakninger har Tamiflu rykket langt opp på listen. I november er det bare paracetamol det er solgt flere pakninger av. Det ble solgt 249 837 pakninger Tamiflu i november, mens det totalt i år er solgt 339 300 pakninger. Både det vanlige, smertestillende legemiddelet ibuprofen (Ibux, Ibumetin) og nesesprayen Xylometazolin (Otrivin, Nazaren mv.) havner bak Tamiflu målt i antall pakninger solgt fra apotek.

* omsetningsverdien på 58,8 millioner kroner er beregnet ut fra normal utsalgspris fra apotek, dvs. summen av kundens egenandel på kr. 50,- og refusjonen fra staten.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring