Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tar ansvar for egen helse

Debatten om helsetjenester i apotek fortsetter i Aftenpostens spalter. Adm. direktør Per T. Lund har følgende replikk til Siri Forsmo 27. juni.


27.06.2013

Leserinnlegg i Aftenposten 27.06.13:

Tar ansvar for egen helse

Av Per T. Lund, adm. dir. i Apotekforeningen

Er hovedutfordringen for norsk helsevesen at for mange mennesker er for ivrige til å undersøke om de er syke, og oppsøker legene for mye, slik Siri Forsmo skriver i Aftenposten 20. juni? Eller er hovedutfordringen at det satses for lite på forebygging, tidligere avdekking av sykdom og tidligere behandling, slik Samhandlingsreformen og strategien for norsk helsepolitikk legger til grunn?
 
Dersom Forsmo har rett, blir det feil at bl.a. apotek tilbyr befolkningen bedre muligheter til å finne ut om de har føflekker som kan gi kreft, blodsukkernivå som bør utredes med tanke på mulig diabetes eller kolesterolnivå som kan gi hjertesykdommer. Hvis det derimot er mer forebygging og tidligere behandling som er mål, må norske borgere oppfordres til å ta et større ansvar for egen helse. Da kan lett tilgjengelige og trygge tilbud på apoteket være et godt tilbud, på samme måte som flere tilbud fra fastlegene kan være gode tilbud.
 
Så får det være opp til folk å ta ansvar for seg selv, og velge hvilken måte de vil gjøre det på.


Les tidligere innlegg i debatten her

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring