Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tidlig dialog med bransjen

- Det har vært viktig for meg å raskt komme i dialog med apotekbransjen om hvordan en ny virksomhet bør utformes for bli et positivt supplement til dagens tilbud, sier prosjektleder Christine Frigaard.


24.01.2011

I november og desember gjennomførte Frigaard ca. 40 samtaler med sentrale personer innen HR, opplæring, drift og fag hos de største arbeidsgiverne, samt Apotekforeningen, Norges Farmaceutiske Forening, Farmasiforbundet, Norsk farmasøytisk selskap og Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi.

Sammen med prosjektgruppen vil Frigaard nå gå i gang med å konkretisere og bearbeide forslagene nærmere frem mot sommeren:

- Senterets virksomhet skal stå på to ben – ett knyttet til opplæring og ett som søker å inspirere til videre utvikling av bransjen. I de innledende samtalene har flere pekt på at senteret bør bli en drivkraft bak undersøkelser og praktisk forsøksvirksomhet med utspring i f.eks bransjens kvalitetsindikatorer og bransjestandarder. Det har også vært foreslått at senteret kan tilby faglig oppslagsverk som ikke er tilgjengelig via Helsebiblioteket og opprettelse av et ”Apotek-laboratorie” som brukes aktivt i opplæringssammenheng, forklarer hun.

Det har kommet mange ønsker knyttet til en felles etterutdanning. Man ønsker et etterutdanningstilbud som er oppdatert, forutsigbart og stadig forbedret. Alle vektlegger at ny løsning må kunne tilby høy fleksibilitet ift undervisningsformer og forventer at det tas i bruk fjernundervisning i kombinasjon med studiesamlinger sentralt, regionalt eller på jobben. Det er også forventninger knyttet til å ta ibruk ny teknologi – som videokonferanser og mobile løsninger.

- Jeg har opplevd stort engasjement og forventning til utredningen så langt og det blir spennende å få reaksjoner og flere forslag etter hvert som arbeidet skrider frem. Til alle som har innspill til prosjektet, så ta gjerne kontakt med meg på telefon eller epost, oppfordrer Christine Frigaard.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring