Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tove Ytterbø: – Det er nå det skjer!

- NB2013 og Medisinstart er det største som har skjedd i apotekbransjen siden innføringen av datasystemer på 90-tallet.


29.09.2014

Tove Ytterbø: – Det er nå det skjer!

Ordene kommer fra Tove Ytterbø, leder i Norges Farmaceutiske Forening. I en kommentar i det siste nummeret av Norsk Farmaceutisk Tidsskrift, uttrykker Ytterbø store forventninger til Medisinstart. Hun mener prosjektet er et viktig signal om at apotekene ønsker å bestå som faghandel og takker Apotekforeningen og apotekkjedene for satsingen, som hun mener vil hjelpe til å dokumentere farmasøyters nytteverdi.

 

Norsk dokumentasjon er nødvendig, og vil bare bli viktigere med årene. Jeg våger herved å påstå at Apotekforeningens historiske satsing på prosjektene «Nye Blodfortynnende 2013» og «Medisinstart» er det største som har skjedd apotekbransjen siden innføringen av datasystemer på 90-tallet.

 

I kommentaren henviser Ytterbø til tall fra kampanjen NB2013, som viser at målrettet informasjon fra farmasøyt i apotek er et viktig bidrag til pasientsikkerheten. I følge Ytterbø øker slike tall sjansen for at myndighetene velger å bruke farmasøyter til faglige oppgaver også i fremtiden.

 

I en medlemsundersøkelse, gjennomført blant NFFs medlemmer i fjor, trekker farmasøytene frem – uavhengig av arbeidssted – at det beste med jobben er å bidra til en bedre legemiddelhverdag for den enkelte pasient. Medisinstart vil gjøre dette enda lettere, mener Ytterbø.

 

Medisinstart er et ambisiøst prosjekt som inkluderer 1500 pasienter, hvilket krever at så vel farmasøyter som pasienter er motiverte. Når det handler om å øke etterlevelsen av behandlingen og bedre sikkerheten til pasientene, bør det være motiverende nok i seg selv for begge parter.


Les hele kommentaren til Tove Ytterbø i det nyeste nummer av Norsk Farmaceutisk Tidsskrift


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring