Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Toårsjubileum for Inhalasjonsveiledning i apotek

– Vi ser at behovet for Inhalasjonsveiledning er stort. Med riktig inhalasjonsteknikk får flere en bedre hverdag. Her gjør apotekene en god jobb, sier Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen.


14.03.2018

Toårsjubileum for Inhalasjonsveiledning i apotek

Etter to år med tjenesten Inhalasjonsveiledning har antall veiledninger stabilisert seg etter nyttår på rundt 1000 i uka. Hittil har 92 300 pasienter fått hjelp til riktig inhalasjonsteknikk på apoteket.

– Apotek i hele Norge gjør en god jobb med tjenesten Inhalasjonsveiledning i apoteket. Fortsett det gode arbeidet! Dere bidrar til riktig legemiddelbruk og oppfyller oppdraget fra staten på en god måte. Dette lover bra nå som Medisinstart snart blir en tjeneste i apotek, sier fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen.

Statistikk fra Apotekenes bransjesystem viser at 98,5 prosent av apotekene har gjennomført inhalasjonsveiledninger.
– Dette er også et bra resultat. Men vi ser imidlertid store forskjeller både regionalt og mellom apotek i antall inhalasjonsveiledninger. Sånn sett så har vi også noe å gå på, sier han.

Tall fra Apotekforeningen viser at 7 av 10 pasienter trenger hjelp eller korrigering av inhalasjonsteknikken sin. Dette kan innebære at pasienten har vist en eller flere feil ved inhalasjonsteknikken, hatt manglende forståelse for riktig medisinbruk eller utrykt usikkerhet og bekymring til inhalasjonsmedisinen. 
 
Les mer i saken To år med Inhalasjonsveiledning: 7 av 10 må få hjelp til riktig teknikk


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring