Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tre av fire har stor tillit til apotekene

TNS Gallups årlige apotekbarometer viser at befolkningen fortsatt har veldig stor tillit til apotekene.


11.12.2009

Tre av fire har stor tillit til apotekene
Hvert år siden 2002 har de målt folks tillit til apotek og enkelte andre helserelaterte virksomheter. Apotekene troner på toppen.

- Apotekene er den virksomheten i helsetjenesten som nyter størst tillit, når vi sammenligner med leger, sykehus og legemiddelprodusenter, konstaterer fung. adm. direktør Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

Apotekene har ligget jevnt oppunder 80 poeng på en skala til 100, mens legene og sykehusene ligger på omkring 70 poeng. I høstens måling får apotekene 78 poeng på tillitsindeksen, noe bransjen er svært godt fornøyd med.

Undersøkelsen er gjort i et representativt utvalg på 1012 personer. TNS Gallup gjør undersøkelsen på oppdrag fra Apotekforeningen, og har gjennomført disse undersøkelsene siden 2002. Funnene i Apotekbarometeret stemmer godt med resultatene til BIs Norsk Kundebarometer, som ble lagt frem i mai. Der finner man alle de tre store apotekkjedene inne på topp-ti listen for kundetilfredshet.

- Apotekkundene legger særlig vekt på god service, god informasjon og kort ventetid når de vurderer apotekene. I dagens apotekmarked er det stor konkurranse mellom apotekene på disse områdene, og det er åpenbart at kundene setter pris på dette, sier Tysnes. Når forbrukerne er veldig opptatt av servicegrad og god informasjon om legemidler, og de samtidig er svært fornøyd med apoteket sitt, innebærer det at apotekene oppfyller sin viktigste funksjon.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring