Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Trygg bruk av Pradaxa, Eliquis og Xarelto

Apotekforeningen har utarbeidet anbefalt kundeinformasjon for nye blodfortynnende legemidler, basert på informasjonskampanjen NB2013. Informasjonsskriv til kundene kan bestilles gratis fra Apotekforeningen og sjekkliste for farmasøyter kan lastes ned som pdf.


19.06.2014

I forbindelse med introduksjon av apixaban, dagibatran og rivaroksaban på det norske markedet ble det i 2013 gjennomført en informasjonskampanje i norske apotek. Kampanjen ble kalt NB2013. Kampanjen hadde som mål å sikre trygg overgang fra warfarin til de nye antikoagualantia og bidra til riktig legemiddelbruk.

NB2013 er nå avsluttet, men apotekene bør fortsatt ha fokus på informasjon til denne pasientgruppa. Vi dokumenter ikke lenger utlevering av informasjon til pasienten eller intervensjoner utover det normale, men beholder revidert form av pasientskrivet og farmasøytens sjekkliste.

Farmasøytens sjekkliste er noe forkortet. Interaksjonene er blant annet tatt bort siden FEST nå er oppdatert for disse legemidlene. Sjekklisten kan du laste ned som en pdf.

Informasjonsskrivet «Trygg bruk av Pradaxa, Eliquis og Xarelto» skal tilbys kunder som har resept på disse legemidlene. Skrivet er en A5 avrivningsblokk med 50 ark, og blokken er gratis. Gamle informasjonsskriv kan kastes.

Les mer her.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring