Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

– Vi leses og sees snart igjen på en elektronisk duppeditt nær deg

Apotekforeningens tidsskrift har fylt en rolle som kunnskapssenter, talerør, diskusjonsarena og annonseplass for apotekbransjen siden 1893.


04.05.2016

– Vi leses og sees snart igjen på en elektronisk duppeditt nær deg

- Det er ikke uten vemod og ettertanke jeg nå er med på å legge ned tidsskriftet vårt. Men jeg føler meg trygg på at det fremover finnes mer effektive måter å kommunisere med våre medlemmer, venner og omgivelser på, sier Per T. Lund. (Foto Espen Solli)

Jeg har selv et svært nært forhold til tidsskriftet, og har hatt det lenge.

For få uker siden ryddet jeg i gamle permer, og ut ramlet nummer 11 fra 1986. På side 322, innimellom referat fra Landsstyremøtet, NAFs synspunkter på foreslåtte endringer til paragraf 24 i Apotekloven, programmet for Farmasidagene, presseklipp, annonser fra NMD og AF, nye apotekere og ledige apotek, er det et bilde av meg selv i tidsriktig hockeysveis som hovedfagsstudent på besøk i Apotekforeningens nye lokaler i Slemdalsveien 1, med økonomidirektør Ole Roar Opsahl i bakgrunnen. Referatet avsluttes med «Foreningen inviterte deretter på reker og hvitvin, og det syntes som konversasjonen gikk uanstrengt ved bordene.»

Jeg husker at siste setningen var korrekt.

Og slik har tidsskriftet fulgt meg i min yrkeskarriere siden. Noen perioder tettere, andre perioder mer distansert. Men i alle årene med stor etterrettelighet og autoritet, faktaorientert, arbeidsgiverpreget, men også krydret med tekst og bilder fra kanskje litt mindre viktige hendelser. Og det er kanskje disse små dryppene fra dagliglivet i apotekene og på studiestedene som har bidratt mest til min leseglede og trofasthet.

Men jeg må innrømme at jeg de siste årene har fått større og større problemer med å finne tid til å sette meg ned i godstolen med tidsskriftet mellom hendene. Intensjonen er alltid den beste, men du verden, der fikk jeg jammen et nytt tidsskrift i posten før jeg rakk å lese ut nummeret som ligger under sofabordet. Heldigvis rekker jeg å følge med på vårt eget nyhetsbrev, og jeg rekker innimellom å klikke meg inn på alle sakene som interesserer meg. Inkludert småhistoriene fra apotekhverdagen. Jeg ser det som min oppgave fremover å sørge for at det blir flere interessante saker å klikke på. Like viktig blir det for meg å sørge for at vår fremtidige apotekhistorie lar seg finne igjen, slik at dagens studenter kan mimre slik jeg har gjort.

Siden etableringen av Tidsskrift for Apothekervesen i 1893 har Apotekforeningen hatt 7 generalsekretærer eller direktører. Jeg er den 8. i rekken. Det er derfor ikke uten vemod og ettertanke jeg nå er med på å legge ned tidsskriftet vårt. Men jeg føler meg trygg på at det fremover finnes mer effektive måter å kommunisere med våre medlemmer, venner og omgivelser på.

Vi leses og sees snart igjen på en elektronisk duppeditt nær deg – når du har tid og anledning. Inntil da håper jeg du tar deg tid til å mimre litt om den gang da.

Hilsen Per T. Lund, Apotekforeningen


Les også:

Blir digital etter 123 år på papir

- Uten nettside, twitter og facebook eksisterer du ikke


  

  


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring