Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vi stoler på apoteket

Hele syv av ti nordmenn sier at de har stor eller svært stor tillit til apotekene i Norge. Knapt noen bransje her i landet nyter høyere tillit i befolkningen, viser en landsomfattende undersøkelse som TNS Gallup har gjort for Apotekforeningen.


18.12.2008

Frogner apotek - Foto: Jens Sølvberg De norske apotekene kan gå inn i julestria i trygg forvissning om at de har folkets tillit. - I undersøkelsen kommer det frem at så mange som 69 prosent av norske forbrukere har stor eller svært stor tillit til apotekene.

Motsatt er det kun én prosent som har liten eller svært liten tillit, skriver TNS Gallup om undersøkelsen.
 
- Folk ønsker trygghet når de kjøper sine medisiner. Denne undersøkelsen viser at apotekene lykkes i dette, og har en bunnsolid tillit i befolkningen. Tilliten er tuftet på høy fagkunnskap, god kundeservice og god informasjon, konstaterer adm. dir. Kai Finsnes i Apotekforeningen.
 
Best tillit i helsesektoren
Sammenliknet med de andre aktørene i norsk helsesektor, kommer apotekene ut med klart høyest tillit i befolkningen. Legene har stor eller svært stor tillit hos 59 prosent av befolkningen. Tilliten til sykehusene er noe lavere enn tilliten til legene, og 53 prosent sier at de har stor eller svært stor tillit til sykehusene.
 
- Helsekostbransjen er blant de bransjer som rangerer lavest på våre målinger. Store deler av befolkningen er generelt skeptiske til denne delen av markedet, skriver TNS Gallup.
 
Bra på service
Forbrukerne har ingen ting å utsette på den servicen de mottar i apotekene. Nesten seks av ti (59 prosent) svarer at de er fornøyd eller svært fornøyd med servicen de får i det apoteket de benytter mest.
 
Bare to prosent mener at de får dårlig service, mens ingen svarte at de fikk svært dårlig service i sitt apotek.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring