Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vil at apotekene skal tilby medisinsamtale

Det danske Folketinget vil at apotekfarmasøytene skal tilby medisinsamtale til alle kronisk syke som begynner på en ny legemiddelbehandling.


17.04.2015

Vil at apotekene skal tilby medisinsamtale

– Vi forventer at legemiddelmeldingen har tiltak som skal sikre at nye legemiddelbrukere kommer godt i gang med behandlingen sin, sier Per T. Lund.

I disse dager behandler Folketinget forslag til endringer i og modernisering av den danske apotekloven. Loven forventes å bli vedtatt i slutten av måneden.


– For å styrke innsatsen for pasienter med kronisk sykdom og utnytte apotekenes kompetanse om legemidler, foreslås det at apotekene får plikt til å tilby en medisinsamtale med nydiagnostiserte kronikere. Forslaget skal også ses i lys av at apotekvesenet er en viktig del av helsesektoren, skriver folketingsrepresentantene ved behandlingen av forslaget.


Stort behov i Norge også

Det er ingen grunn til å tro at behovet for denne typen tjenester er mindre i Norge enn i Danmark. Minst en tredjedel av kronisk syke har problemer med å bruke legemidlene sine slik det er ment.


– I løpet av en måneds tid får vi svar på om norske politikere er like fremsynte og modige som sine danske kolleger. Da legger helseministeren frem stortingsmeldingen om legemiddelpolitikken. Vi forventer at den inneholder tiltak som skal sikre at nye legemiddelbrukere kommer godt i gang med behandlingen sin. Apotekfarmasøytene er klare til å gjøre denne jobben, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.


I Norge er en tjeneste kalt Medisinstart under utprøving i mange apotek. Medisinstart går ut på at pasienter som starter med behandling av et nytt legemiddel, får to oppfølgingssamtaler med farmasøyt. Hensikten er at pasienten skal bli trygg på behandlingen, og derved skal få økt motivasjon for å bruke legemidlene slik det er ment fra legens side. Den pågående forskningsstudien skal vise om dette faktisk skjer.


– Medisinstart er et konkret tiltak som svarer på nettopp de utfordringene danskene nå vil ta tak i. Gi norske pasienter denne muligheten til å få et enda bedre resultat av legemiddelbehandlingen sin, oppfordrer Lund.  


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring