Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vil gjøre det enklere for pasientene

Høyre mener at bedre bruk av farmasøytenes kompetanse i apotek vil gjøre det enklere for pasientene og vil være en fordel for fastlegene.


21.05.2013

Vil gjøre det enklere for pasientene
Høyres Bent Høie vil gjøre det enklere for pasienter å få ut reseptbelagte medisiner, skriver Aftenposten 18. mai.

Måling av blodtrykk, fornyelse av resepter og oppfølging ved medisinbytte er oppgaver Høyre mener en farmasøyt like gjerne kan gjøre som legen. - Vi ønsker en ordning med farmasøytresept for enkelte legemidler, for eksempel øyendråper. Da kan småbarnsforeldre som har barn med øyebetennelse gå rett til apoteket uten å bruke unødvendig tid på legevakt eller fastlegen, sier Bent Høie, Høyres helsepolitiske talsmann, til Aftenposten.
Bent Høie mener en oppmykning vil føre til flere fordeler og mindre press på fastlegene. - For det første vil dette gjøre det mye enklere å være pasient. Dessuten får fastleger med høyt arbeidspress frigitt tid til andre oppgaver. Og ikke minst får vi med en slik ordning benyttet oss mye bedre av farmasøytenes kompetanse, sier Bent Høie til avisen. - De kan avlaste legene med enkle oppgaver som blodtrykk og kanskje måle blodsukker. Dette er viktige virkemidler for å frigjøre legenes tid, sier han.
Offensivt forslag
- Dette er veldig positive signaler fra Høyre. Ønsket om å gjøre hverdagen enklere for pasientene, og samtidig benytte farmasøytkompetansen bedre er god politikk. Jeg oppfatter at det er i ferd med å bli en bred politisk støtte til disse tankene. Mer effektiv og rasjonell bruk av ressursene i helsetjenesten vil tvinge seg frem, og dette er et offensivt forslag som bringer oss i riktig retning , sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen til apotek.no.
I Aftenposten refereres det også til Apotekforeningens ønske om å la farmasøytene hjelpe pasientene ved bytte av medisin og ved oppstart med ny medisin. I følge avisen støtter Bent Høie forslaget til Apotekforeningen, og sier han vil gå enda lenger i å gi dem nye arbeidsoppgaver.
- Med de riktige incentivene er det fullt mulig for apotekene å ta et større ansvar innenfor helsetjenesten, mener også Per T. Lund.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring