Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vil ha helsemålinger på apotek

Nå kan svenskene gå på apoteket for å få sjekket blodtrykk og kolesterol. Kai Finsnes i Apotekforeningen ønsker de samme tjenestene på apotek i Norge.


12.04.2010

Med et besøk på apoteket kan svenskene nå få målt sitt kolesterolnivå og blodtrykk, skriver Apoteket AB på sine nettsider.

Adm. dir Kai Finsnes Apotekforeningen håper at norske apotek snart kan ha det samme tilbudet.

- Vi synes dette er en veldig god idé. Det er lettere å gå på apoteket enn til fastlegene, sier Finsnes til Dagbladet 9. april. Han mener at dette både kan være godt forebyggingsarbeid, og også være en nyttig tjeneste for pasienter under en behandling:

- På denne måten kan man oppdage risikofaktorer for sykdommer og bevisstgjøre kundene slik at de går til legen. For dem som allerede har fått diagnose kan man følge opp behandlingen ved å sjekke om man er på rett nivå og at medisinene virker, sier han.

Apotekforeningen har allerede jobbet en stund med å få på plass forskjellig helsetjenester som tilbud til apotekkundene.

- Vi har hatt dialog med myndighetene og de har en positiv holdning til dette. Det avgjørende forholdet er et forhold mellom apotek, lege og myndighetene, sier Finsnes til Dagbladet.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring