Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Vil la farmasøytene gjøre legemiddelgjennomgang

Apotekforeningen mener farmasøytene kan gjøre legemiddelgjennomgang på lik linje med fastlegene.


22.08.2014

– Apotekene har i mange år pekt på at legemiddelgjennomgang er et godt verktøy for å oppnå bedre pasientsikkerhet og riktig legemiddelbruk. Vi mener farmasøytene i apotek kunne gjennomført legemiddelgjennomganger på lik linje med fastlegene, sier fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen til Dagens Medisin.


– Tallene fra Helfo viser at legene av en eller annen grunn ikke har brukt mulighetene godt nok, Dette er nok et signal for det vi har sagt fra politisk hold: at apotekfarmasøytene må brukes i større grad enn i dag og at det bør være en takst for legemiddelgjennomgang i apotek, sier Sveinung Stensland til Dagens Medisin.


Les Allmennlegeforeningens kommentar

 

Farmasøyter gjør jobben i Oslo


- Det er dokumentert at legemiddelgjennomgang i tverrfaglige team, der farmasøyt deltar, har en positiv effekt for pasientene. Farmasøyter fra Apotek 1 har i to omganger foretatt legemiddelgjennomganger i tverrfaglige team på sykehjem i Oslo kommune. I disse prosjektene er det gjennomført nær 2 500 legemiddelgjennomganger der farmasøytene har vært ansvarlig for å levere metode, rapporter og legemiddelkompetanse, sier Per Kristian Faksvåg til apotek.no. Resultatene fra prosjektene viser at det ble avdekket 2,7 legemiddelrelaterte problemer pr pasient og antall legemidler som pasientene brukte ble redusert.


- Vi registrerer at Legemiddelverket legger stor vekt på fastlegenes gjennomføringen av legemiddelgjennomganger og bruker tid og ressurser på dette. Vi inviterer gjerne til dialog om tilsvarende engasjement for å dra nytte av den kompetansen som finnes i apotek, sier Faksvåg.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring