Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Hvorfor bør jeg velge farmasistudiet?

Ungdom har mange valgmuligheter når det kommer til hva de skal studere. Her er fem grunner til å velge farmasi.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
12. februar 2024

Svarer du ja på spørsmålene under er kanskje farmasistudiet noe for deg.

Nicolas Tourrenc/Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

1. Har du realfag fra videregående?  

For å komme inn på farmasistudiet må du ha generell studiekompetanse med matte og kjemi. I tillegg må du ha enten fysikk eller biologi. For integrert master er det også et krav om fordypning i kjemi.  

2. Ønsker du en spennende og variert studiedag?  

Studiehverdagen varierer mellom forelesninger, undervisning på laboratoriet, gruppearbeid og selvstudium. I løpet av utdanningen skal du ha praksis i apotek. Her får du muligheten til å trene på reelle arbeidssituasjoner og bruke din kunnskap. 

3. Vil du ha et godt studiemiljø?  

Farmasistudentene forteller om et hyggelig og trygt studiemiljø. Alle studiestedene, fra Oslo i syd til Tromsø i nord, Bergen i vest og Namsos i midten, har egne studentforeninger. Foreningene arrangerer sosiale og faglige sammenkomster. Det bidrar til et godt samhold på studiet.  

Når du har gode studievenner, blir studiehverdagen bedre. 

4. Vil du være ettertraktet på jobbmarkedet?  

Etterspørselen etter farmasøytenes kompetanse er høy, og jobbmulighetene er gode i ulike bransjer. Mange nyutdannede farmasøyter får jobb i apotek eller sykehusapotek. Andre ønsker å jobbe i legemiddelindustrien med for eksempel klinisk utprøving av nye legemidler eller de vil bli forskere.  

Farmasøyter er også populære arbeidstakere i legemiddelforvaltningen, som for eksempel fagdirektorater og offentlige etater. Noen farmasøyter er ansatt i en kommune.  

5. Vil du oppleve et nytt sted?  

Hvis du velger farmasi, har du muligheten til å studere på fire forskjellige steder i Norge. Du kan også velge om du vil ta en integrert master med utveksling i et annet land eller først ta en bachelor og så en påbyggingsmaster.  

Svarte du ja på spørsmålene over? Da er farmasistudiet kanskje noe for deg! 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdNysgjerrig på farmasistudiet? Les mer her:

Farmasifag.no

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring