Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

– Vi er glade for å ha vaksineavtale med apotekene

Oslos jobb er å gjøre vaksiner mest mulig tilgjengelig og apotekene anses som en kjent aktør i nærmiljøet. Det sa assisterende kommuneoverlege i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe, på Apotekforeningens webinar om koronavaksinering i apotek.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
21. juni 2021

Oslo kommune samarbeider med utvalgte apotek i Oslo for å vaksinere innbyggere mot korona. Tilbakemeldingene fra kundene er at det er praktisk og lett tilgjengelig.

– Vi er glade for å ha en avtale med apotekene. I noen grupper er man mer kjent med at apotekene er inngangen til helsevesenet. Det er ofte en gruppe innbyggere som vi ikke har kommet i kontakt med. Apotekene har også god erfaring fra influensavaksinasjon, sa Lindboe.

Lindboe uttrykte takknemlighet for at apotekene har vært fleksible og oppsummerer samarbeidet med apotekene som veldig godt.

 

– Bydelene i Oslo er ansvarlige for koronavaksineringen og oppfører seg sånn sett som egne kommuner. De har god organisering, men mangelen på vaksiner har gjort det vanskelig å planlegge, sa Miert Skjoldborg Lindboe, assisterende kommuneoverlege og påtroppende leder for vaksinasjonsprogrammet i Oslo kommune.

 

– Apotekene har en unik kompetanse


Blant de over 230 påmeldte til webinaret var over 30 kommuner representert. Apotekforeningen gikk igjennom hvordan koronavaksineringen i apotek fungerer, og fortalte om samarbeidet med Oslo kommune.

Fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen berømmet norske kommuners innsats med koronavaksinering. Men hun ser også at det har vært utfordringer, blant annet har det vært ressurskrevende for kommunene og det har vært vanskelig å planlegge fordi leveringssituasjonen stadig endres.

– Til høsten skal nye grupper vaksineres. Samtidig er det usikkerhet om behov for dose 3 og om barn skal vaksineres. I tillegg vil det til høsten være tid for influensavaksineringen, sa Hanne Andresen.

– Apotekene kan vaksinere mange og de kan vaksinere mange flere enn i dag. Vi erfarer at koronavaksinering er en oppgave som enkelt kan kombineres med annen daglig virksomhet. I tillegg har apotekene høy tillit og en unik språkkompetanse, sa Andresen.

I Oslo behersker de ansatte i apotekene til sammen 55 ulike språk.

Andresen anbefalte kommunene til å ta kontakt med apotek i sin kommune for å diskutere videre samarbeid.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring