Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Apotekene ønsker felles takster for alle som vaksinerer

Apotekbransjen mener det må innføres en profesjonsnøytral takst for rekvirering og administrasjon av vaksiner, slik at prisen blir lik uavhengig av hvem som skriver resept og setter vaksinen.


Jostein Soldal
2. august 2023

Det må gjøres enklest mulig for kommuner å samarbeide med lokale apotek om vaksinering, mener Hanne Andresen.

Vis Skjul bildetekst

Det skriver Apotekforeningen i et innspill til FHI.

– Vi mener alle som tilbyr vaksinetjenester bør ha de samme betingelsene, enten det gjelder apotek, fastlege eller annen helsetjenesten. Det må gjøres enklest mulig for kommuner å samarbeide med lokale apotek om programvaksinering, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

For covid-19-vaksinering fungerte systemet med en fast takst for vaksineringen med direkteoppgjør via Helfo godt. Denne erfaringen bør legges til grunn for fremtidige oppgjørsordninger.

Oppsummert mener Apotekforeningen at følgende må være til stede for at apotekene skal kunne bidra effektivt i de nasjonale vaksinasjonsprogrammene: 

  • Apotekfarmasøytene må ha rekvireringsrett for vaksinene  
  • Det må være en nasjonal oppgjørsløsning 
  • Det må etableres statlige profesjonsnøytrale takster for rekvirering og administrasjon av vaksinene.

– I tillegg må apotekene få formidle myndighetenes vaksineanbefalinger og snakke om vaksinasjon med kundene. Det er meningsløst om markedsføringsreglene skal hindre apotekene i å bidra til økt vaksinasjonsgrad i befolkningen, mener Andresen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring