Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

En smakebit på studielivet

Torsdag 7. mars åpnet OsloMet dørene på Bislett. Våren viste seg fra sin beste side og førsteårsstudenter kledd i gult viste frem campus og svarte på spørsmål.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
11. mars 2024

Studieleder for farmasi Anne-Berit Walter sammen med førsteårsstudenter fra farmasistudiet på "Åpen dag" torsdag 7. mars.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Studielederen for farmasistudiet, Anne-Berit Walter, startet dagen med informasjonsmøte om farmasi. Der presenterte hun oppbyggingen av studiet og snakket om hva en farmasøyt gjør.

– Hva tror dere helsekompetanse er? spurte hun. – Er det noen som vet hva det er?

– Helsekompetanse er et viktig begrep. Vi lærer studentene våre hvordan de kan hjelpe pasienter til å ta vare på helsen sin. For eksempel ved å bruke legemidlene riktig, sa hun.

Studielederen snakket også om undervisningsmetoder, studiemiljøet og karrieremulighetene.

– Det var godt oppmøte og mange som stilte spørsmål, sa hun.

Farmasøytens kompetanse er unik

I etasjen over står Tareq Nasif og Wiam Elyamani. De er førsteårsstudenter og svarer på spørsmål om farmasi og hva farmasøyter gjør. Når de får spørsmål om hvorfor de valgte farmasistudiet, svarer de:

– Planen var å studere noe innen helse. Da jeg valgte farmasi, ble jeg overrasket over hvor mye farmasøyter kan om legemidler. Vi kan hjelpe pasientene, sier Nasif.

Han mener flere pasienter kan komme rett til apoteket for å få hjelp med legemidlene sine, og ikke alltid gå innom fastlegen først.

– Jeg valgte farmasi fordi jeg egentlig ikke visste hva jeg skulle gjøre. Jeg er interessert i praktiske fag. Jeg var Interessert i medisin. Fagkravene for farmasi er de samme som for medisin, sier Elyamani.

Hun forteller at hun hadde kjemi 1 fra videregående. Derfor valgte hun å ta forkurset som OsloMet tilbyr.

– Det er lurt å ha kjemi 2 fra videregående for å studere farmasi, men, men det gikk fint å ta forkurset. I tillegg jobbet jeg med oppgaver.

Hun mener det er fint å starte med kjemi, som er det vanskeligste faget. Førsteåret er tøffest, men så blir det bedre.

Omvisning på laboratoriet

Etter at flere nysgjerrige ungdommer hadde møtt opp, tok studentene dem med for å se på «labb’en». Farmasistudenter viste frem steril-laben og galenisk lab.

– Her er det mye spesielt utstyr du ikke finner andre steder. Maskiner som tørker bort alt av væsker, Avlukker med avtrekksvifte slik at ikke man blir skadet eller skader hverandre når de blander sammen farlige stoffer, fortalte Nasif.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring