Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Null frafall fra ny farmasimaster

Av de 29 som fikk plass i fjor har samtlige fullført det første året. – Det er et krevende studieløp, men jeg hadde gjort det igjen, sier masterstudent Samira Mashal om det nye masterprogrammet i farmasi ved OsloMet.


Eva Cecilie Skreiberg
15. juni 2023

29 av 29 studenter som startet på det nye masterprogrammet til OsloMet har fullført det første året. I løpet av året har studentene besøkt flere farmasøytiske virksomheter for å bli kjent med ulike karriereveier og hatt praksis i apotek. (Foto: OsloMet)

Vis Skjul bildetekst

Med en fullført bachelor i farmasi gikk Samira Mashal ut fra OsloMet sommeren 2014. Hun ønsket å gå videre med en mastergrad, men med to små barn kunne hun ikke flytte til en annen by.

Det var derfor gode nyheter da OsloMet annonserte at de skulle starte opp et toårig masterprogram.   

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk høre om det nye masterprogrammet til OsloMet. Endelig var det min sjanse, sier Mashal, som var en av de rundt 250 søkerne til det nye masterprogrammet.  

Kombinerer jobb og studier

Mashal hadde åtte år med arbeidserfaring før hun startet på masterprogrammet høsten 2022. Hun hadde planlagt å jobbe deltid, i tillegg til å være heltidsstudent, og var derfor innstilt på at hverdagen ville bli tøff.

– Det er et krevende studieløp, men det er verdt det og jeg hadde gjort det igjen. Hvis du planlegger og strukturerer hverdagen får du det til, sier Mashal, som også er tillitsvalg for masterstudentene.

Hun forteller at hun har brukt arbeidserfaringen sin i alle emnene og at de fleste medstudentene også har arbeidserfaring. Samtidig påpeker hun at det ikke er noe problem å gå rett fra bachelor.

– Masterprogrammet tilbyr en helt ny verden, med mange spennende emner. Vi har for eksempel lært om biologiske legemidler, nanopartikler og radiofarmasi, sier hun.

Avdelingsleder ved OsloMet, Anne-Berit Walter er imponert over de nye studentene:

– Vi er stolte av å ha så flotte og engasjerte masterstudenter. De er et flott bindeledd mellom bachelorstudentene, de ansatte og praksisstedene. De vil bidra inn i fremtidens forskning, sier Walter.

En fremtidig apoteker

Nå har masterstudenten hatt åtte uker praksis på sykehusapoteket Kalnes. Der har hun blant annet vært med på legevisitt og gjort andre ting enn hun vanligvis gjør på primærapoteket.

– Jeg har vært kjempeheldig med praksisapotek og praksisveileder. De har gitt meg mye ansvar og mange for meg nye oppgaver. Det har vært veldig spennende, sier Mashal.

I løpet av året har de også fått innsyn i de ulike karriereveiene farmasøytene har. De har besøkt grossistene, legemiddelfirmaer, Statens Legemiddelverk og RELIS.

– For min del er målet å bli apoteker. Det er veldig fint å se at det er flere muligheter, men jeg ble ikke tiltrukket av disse. Kontorarbeid er ikke noe for meg. Jeg er 100 % ekstrovert, forklarer Mashal.

– Vi lytter til studentene våre og tilstreber at masterprogrammet skal hjelpe studentene til å nå sine drømmer og karrieremål, avslutter Walter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring