Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Stort engasjement for veterinære e-resepter

Før jul ble innledende samtaler om utvikling av e-resepter til veterinære legemidler avholdt. Forrige uke plukket Landbruks- og matdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet opp ballen.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
18. januar 2024

Bilde av deltakere på møte om veterinære e-resepter

Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruk- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Helsedirektoratet, Direktorat for medisinske produkter og Mattilsynet var invitert til møte om en digital løsning for veterinærresepter. Foto: Vetnett.no

Vis Skjul bildetekst

– Takk for at dere sparket i gang det nye året med å sette denne saken på agendaen og inviterte til et bredt tverrfaglig møte med alle relevante aktører!

Det sier Maren Krogh, seniorrådgiver for e-helse i Apotekforeningen. Sammen med fagsjef i Veterinærforeningen presenterte hun foreløpige skisser til en løsning med e-resepter for legemidler til bruk på dyr.

– Det var et nyttig og positivt møte. Vi gleder oss til videre utredningsarbeid sammen med Veterinærforeningen, Dyre-ID og Animalia, sier Krogh.

Positive gevinster for apotek

Apotekforeningen og Veterinærforeningen har inngått en intensjonsavtale. Formålet med avtalen er å samarbeide om å utrede et løsningskonsept for veterinære e-resepter.

Mulige gevinster av et slik konsept vil være bedre formidling av legemiddelinformasjon på resept, bedre kontroll på legemiddelbruk hos matproduserende dyr, redusert risiko for feilekspedering i apotek og enklere oversikt for dyreeiere.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av prosessen. Vi har behov for en formell avklaring fra relevante departement og forvaltning om at det skisserte konseptet, uten krav om fødselsnummer på resept, er i tråd med eksisterende forskrifter, avslutter Krogh.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring