Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

Fra bra til enda bedre

Nå har Stortinget gjort jobben med å lage en god arbeidstegning. Da er det opp til helseministeren å fylle på med de verktøyene som kreves. Mange av dem ligger klare i apotekene.


29.01.2016

Fra bra til enda bedre

- Jeg oppfatter at helsekomiteen er opptatt av å styrke legemiddelbrukerens posisjon ytterligere, og ønsker flere verktøy i verktøykassen for å sikre riktig legemiddelbruk, sier Per T. Lund. (Foto Espen Solli)

Da helseminister Bent Høie la frem Legemiddelmeldingen i mai, var jeg raskt ute med å gi den terningkast 5. Faren ved å gi høye karakterer, er at det er vanskelig å overgå det når andre presterer minst like godt. Derfor er jeg nå nødt til å få en terning til å balansere mellom 5 og 6, når helsekomiteen på Stortinget har sagt sitt om meldingen.

Det sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen i en blog på Dagens Medisin.

En stortingsmelding skal gi retning for regjeringenes politikk fremover. Den marsjordren helseministeren nå får fra Stortinget, vil kunne gi veldig mange legemiddelbrukere en ny og bedre hverdag. Helsekomiteen og saksordføreren har gjort et godt utgangspunkt enda bedre.

Jeg oppfatter at helsekomiteen er opptatt av å styrke legemiddelbrukerens posisjon ytterligere, og ønsker flere verktøy i verktøykassen for å sikre riktig legemiddelbruk. I den verktøykassen finner jeg mye av apotekenes helsepersonell og flere tjenestetilbud fra apotek. Jeg finner inhalasjonsveiledning for astma- og kols-pasienter, og jeg skimter Medisinstart som et permanent tilbud fra apotekene.

 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring