Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Mange vil bli farmasøyt

Ti prosent flere enn i fjor har farmasiutdanningen som førstevalg, mens antall søkere til helsefagene generelt har økt med 13,4 prosent på ett år, viser tall fra Samordna opptak.


19.04.2016

Mange vil bli farmasøyt

I alt 697 søkere har farmasi som førstevalg. Det tilsvarer en økning på litt over 19 prosent sammenliknet med i fjor.

– Dette er gledelige tall. Norsk økonomi er inne i en tøff omstillingsperiode og da er det ikke overraskende at unge mennesker søker til studier der utsiktene til trygg jobb er gode. Behovet for farmasøyter er stort, og vil også i fremtiden være stort, sier administrerende direktør i Apotekforeningen, Per T. Lund.

 

Aldri før har flere søkt om høyere utdanning enn i 2016. Det er i år registrert totalt 132 000 søkere, som tilsvarer en økning på 3,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Det viser nye tall fra Samordna opptak.

 

– Vi konstaterer at søking til høyere utdanning fortsetter å øke. Vi ser også at søkerne følger med på samfunnsutviklingen og synes å ta reflekterte valg, sier direktør i Felles studieadministrativt tjenestesenter, Grete Christina Lingjærde.

 

I alt 697 søkere har farmasi som førstevalg. Det tilsvarer en økning på 10 prosent sammenliknet med i fjor og hele 31 prosent sammenlignet med 2014.

 

Mest populært er bachelorgraden i farmasi ved Høgskolen i Oslo og Akershus med 266 førstevalgsøkere. Etter en liten nedgang i antall søkere i fjor, har antall søkere ved HiOA i år steget med over 30 prosent. Også Bergen og Tromsø opplever en økning i antall søkere, mens Universitet i Oslo og Nord Universitet har hatt en liten nedgang i førstevalgsøkere.

 

 

 

 

Farmasi som førstevalg

Antall studieplasser

Universitet i Oslo
 

186

68

Universitet i Bergen
 

100

24

Nord Universitet
 

68

30

UiT Norges arktiske universitet
 

77

50

Høgskolen i Oslo og Akershus
 

266

65

 

Søkerne har mulighet til å endre på prioritering av rekkefølgen på studiene frem til 1. juli. Hovedopptaket til Samordna opptak er klart 20. juli. 

 

Kilde: Samordna opptak

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring