Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget: – Vi vil ha nasjonale LAR-takster

Nasjonale takster for utlevering av legemidler til LAR-pasienter må komme på plass nå. Det sier lederen for Stortingets helse- og omsorgskomite, Kari Kjønaas Kjos (Frp).


20.05.2016

Stortinget: – Vi vil ha nasjonale LAR-takster

På tide nå, mener Kari Kjønaas Kjos (FrP). Nasjonale takster for utlevering av medisiner i LAR har vært diskutert i ti år. (Foto Bjørn Kvaal)

– Nasjonale takster for utlevering av medisiner i LAR (Legemiddelassistert rehabilitering) har vært diskutert i ti år. Den gang ble det satt ned et utvalg, som konkluderte med å anbefale dette. Dette havnet i den rødgrønne skuffen. I forbindelse med arbeidet med rusplanen tok jeg derfor igjen dette temaet opp. Også Helse- og omsorgskomiteen har nå konkludert, vi vil ha nasjonale takster, sa Kjønaas Kjos i stortingsdebatten om Opptrappingsplanen for rusfeltet i slutten av april.

Brukernes interesseorganisasjon ProLAR, helseforetakene og apotekene har lenge etterlyst nasjonale takster for utlevering av medisiner i LAR. Statens legemiddelverk, Helsedirektoratet og Apotekforeningen har også lenge anbefalt å innføre dette.

– Nasjonale takster for arbeidet med utlevering av LAR-legemidler er nødvendig for å sikre gode, ensartede tjenester for LAR-pasienter over hele landet. I og med at Helsekomiteen, og dermed også Stortinget, nå har konkludert med at det skal innføres nasjonale LAR-takster, kan arbeidet med å utforme takstene endelig starte. Vi ser frem til Helsedepartementets oppfølging, og er sikre på at vi skal få til en god dialog i det arbeidet som nå må gjøres, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring