Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Apoteket er det perfekte sted å kombinere interesse for helse og ønsket om å hjelpe andre

Det mener apoteker Maria Smith. Sammen med fem andre farmasøyter deler hun sine tanker om apotek som arbeidsplass og hvorfor hun trives som leder.


Eva Cecilie Skreiberg
10. juni 2024

Apoteker i apotek

– Det beste med å lede et apotek er at ingen dager er like. Jeg kommer borti mange faglige problemstillinger og jeg får jobbe med helt fantastiske mennesker, sier apoteker Maria Smith.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Helt siden hun startet på farmasistudiet har Maria Smith hatt ambisjon om å bli apoteker. Nå er hun sjef for det største apoteket i Nord-Norge.

– Det beste med å lede et apotek er at ingen dager er like. Jeg kommer borti mange faglige problemstillinger og jeg får jobbe med helt fantastiske mennesker. Apoteker er det perfekte stedet å kombinere interessen for helse og ønsket om å hjelpe andre.

Smith har alltid hatt interesse for apotekdrift og ledelse, og har en klar tanke om hvordan det er å være leder:

– Jeg har alltid vært opptatt av å skape et arbeidsmiljø der alle føler seg verdsatt. Du må like å inspirere og motivere medarbeidere slik at dere kan oppnå et felles mål. 

Les mer om Maria her

Variert arbeidsdag

Herman Reiersen er utdannet farmasøyt og jobber på et kjøpesenter-apotek. Han synes det er spennende å jobbe i apotek, fordi hver dag er forskjellig.

På apoteket sørger han for at pasientene får utlevert riktig medisin i riktig dosering. I tillegg tilbyr apoteket han jobber på, helsetjenester som Inhalasjonsveiledning og Medisinstart. De setter også vaksiner.

– Det er veldig givende for meg å hjelpe mennesker, slik at de får en god start med legemidlene sine. Vi er her for å snakke med folk, sier han.

Les mer om Herman her.

Fantastiske menneskemøter

Zareta Magomadova, er også utdannet farmasøyt og jobber som avdelingsleder på et apotek. Ved siden av jobben tar hun en master i økonomi og ledelse.

– Det beste med å jobbe i apotek er å møte mennesker hver eneste dag. Jeg arbeider sammen med flotte kollegaer og har en fantastisk leder, som veileder og støtter meg.

Magomadova var bare 20 år da hun begynte å jobbe i apotek og fikk et godt innblikk i arbeidsoppgavene som finnes i apoteket. 

– Apotekene har et viktig samfunnsoppdrag. Vi kan være et supplerende helsetilbud. På den måten kan vi bidra til mindre helsekø og færre sykehusinnleggelser.

Les mer om Zareta her

Henter erfaringer fra ulike apotek

Dusan Milicevic jobber som ambulerende farmasøyt. Jobben som fast vikar gir han mulighet til å bli kjent med nye mennesker og hente erfaringer fra ulike apotek.

– Det beste med å jobbe på apotek er gode kundeopplevelser. Å slå av en prat med kunden, gi informasjon og veiledning, på en måte som gjør at folk føler seg trygge. Det trives jeg veldig godt med, sier Dusan Milicevic. 

Les mer om Dusan her

Jobber med noe som har mening

André Kouros er utdannet farmasøyt og jobber på et travelt storbyapotek.

– Det beste med å jobbe i apotek er kundekontakten. Å få muligheten til å veilede folk i bruk av legemidler slik at livskvaliteten deres bedres, det er å gjøre en forskjell.

Noen kunder kommer tilbake og sier at de rådene han ga dem betydde mye.

– Da blir jeg skikkelig stolt. Det er viktig for meg at jeg jobber med noe som har en mening, sier han.

Les mer om André her.

Bruker kunnskapen sin til å hjelpe andre

Etter å ha jobbet noen år som apotektekniker ønsket Alina Khan å lære mer om hvordan legemidler fungerer. Hun tok opp fag og søkte seg inn på farmasistudiet.

– Jeg har alltid vært interessert i helsefag, og jeg liker å hjelpe folk med å bruke medisinene sine på en riktig måte. Jeg trives veldig godt på apoteket. Jeg er stolt av å være farmasøyt og jobben i apotek gir meg mye. Det er mange som blir glade for den hjelpen jeg gir dem, sier Khan.

Les mer om Alina her


Om velgapoteket.no

I mai startet Apotekforeningen, sammen med medlemmene, en informasjonskampanje i sosiale medier om å jobbe i apotek. I forbindelse med kampanjen ble en ny nettside: velgapoteket.no lansert. Den viser frem arbeidshverdagen til farmasøyter og apotekere, og hva de gjør på fritiden sin.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring