Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

Fire på farmasistudiet

Farmasistudentene på Universitetet i Oslo begrunner valget sitt med sin interesse for kjemi og biologi. De opplever farmasistudiet som krevende, men overkommelig.


Eva Cecilie Skreiberg
27. februar 2023

Farmasistudenter ved Universitetet i Oslo

Fire farmasistudenter ved Universitetet i Oslo svarer på hvorfor de valgte farmasistudiet og hvilke karriereveier de ser for seg.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Apotek.no har intervjuet fire førsteårsstudenter som går på Blindern. Her gir de sine svar på hvorfor de valgte farmasistudiet og hvilke karriereveier de ser for seg.  

Maria, førsteårsstudent farmasi UiO

Hvorfor valgte du farmasi? Jeg likte veldig godt kjemi på videregående. Jeg har lyst til å eie et apotek en dag, så da var femårig master i farmasi et riktig valg for meg.

Er farmasistudiet vanskelig? Det er krevende, men hvis man arbeider godt hver uke og ikke tar skippertak, tror jeg det skal gå bra for de fleste.

Vil du anbefale farmasistudiet? Ja, for de som er spesielt glad i kjemi og også interesserer seg for biologi. Det trengs mange farmasøyter fremover i Norge.

 Jonatan, førsteårsstudent farmasi UiO

 Hvorfor valgte du farmasi? Jeg er veldig interessert i   kjemi og biologi og har lyst til å drive med forskning.   Drømmen er å finne opp et nytt legemiddel. Jeg er ikke så   interessert i å jobbe på apotek, men ønsker heller å jobbe   industrien.

 Er det vanskelig? Jeg synes det var ganske greit å komme i gang. Det er overkommelig.

 Vil du anbefale farmasistudiet? Ja, men man må være   klar over at det ikke er lettere enn medisinstudiet.

 

Herman og Medni, førsteårsstudenter farmasi UiO

Hvorfor valgte dere farmasi?  
Herman: Jeg elsker kjemi, og syntes det var det gøyeste faget på skolen. 
Medni: På videregående likte jeg realfag, spesielt kjemi og biologi. Jeg elsker å jobbe med mennesker. Jeg vil gjerne jobbe med klinisk farmasi på sykehus.

Er det vanskelig?
Herman: Det virker overkommelig, men det er et studie som krever litt jobbing.
Medni: Så langt synes jeg det er greit. Det blir nok vanskeligere, men da får du også mer innblikk i hva det handler om. Du kommer til å lære deg metode for å håndtere det som er vanskelig.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring