Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Studiemiljøet på farmasi er godt!

Fredrik Kjøde går andre året på farmasi i Bergen og trives godt. Selv ble han introdusert for farmasi av en farmasistudent som holdt foredrag. Nå har han vært på sin gamle videregående skole og snakket om farmasifag.


Eva Cecilie Skreiberg
24. mars 2023

Bilde av farmasistudenter på lab

- Det finnes mange ulike læringsformer på studiet. Man kan samarbeide om fagene, enten gjennom kollokvier eller man kan danne egne studiegrupper, forteller Fredrik Kjøde (i midten). Her sammen med to medstudenter på UiB. (Foto: privat)

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor valgte du farmasi?

Jeg valgte farmasi fordi jeg liker kjemi og ikke visste helt hva jeg ville studere. Da jeg gikk på videregående kom det studenter fra farmasistudiet som snakket om farmasi. Jeg syntes det hørtes interessant ut, og meldte meg på åpen dag. Da kom farmasistudiet høyt opp på listen av studiene jeg vurderte. Til slutt landet jeg på farmasi. Det er jeg veldig fornøyd med!

Hvordan er farmasiutdanningen?

Det var først litt uvant å studere ved universitet, en har mye mer ansvar for egen læring. Det kan være en utfordring. Jeg synes likevel det fungerer fint å ha så mye kontroll over egen læring. Det er lagt opp forelesninger minst en gang i uken i hvert emne. Det kan være lurt å få med seg disse for å få en struktur av pensum. Det finnes også mange ulike læringsformer. Man kan samarbeide om fagene, enten det er styrt av faget gjennom kollokvier eller man kan danne egne studiegrupper.

Jeg synes det er gøy med kjemi, spesielt labøvelsene, men farmasifagene vi har hatt er det mest spennende.

Hvordan er studiemiljøet?

Det er godt. Ettersom det er så små kull gir det mulighet til å være bekjent med alle, og godt kjent med flere. Det er også gode muligheter for å være med i studentforeninger, som organiserer en del arrangementer hvert semester, enten det er fester, spillkveld, strikking, ølbrygging eller hyttetur.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

Ja, jeg jobber cirka en dag i uken. Det er gode muligheter for å få jobb på apotek i løpet av studietiden. Det er mange som fikk jobb eller mulighet til å få jobb etter hospitering første semester, ellers er det gradvis flere og flere som jobber ved siden av studiet eller i ferier. Det legges gjerne opp til at en kan komme på jobb etter forelesning eller i helger, noe som gjør at det er lett å kombinere med studier.

Hvor ser du for deg å jobbe etter studiet?

Jeg vet ikke. Jeg trives godt i apotek og kommer nok til å jobbe noe der i løpet av karrieren. Jeg ønsker også å forsøke klinisk farmasi, produksjon eller kanskje noe arbeid gjennom farmasøyter uten grenser.

Hvordan var det å holde foredrag om farmasi? 

Det var litt merkelig å være tilbake på min gamle videregående skole og holde foredrag. Det var uvant å holde foredrag, men det gikk veldig fint å bare prate om hva en holder på med i studiet og yrket.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring