Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

Kjerkol må fylle verktøykassen med apotekfarmasøyter

Det oppstår alt for mange helseskader som følge av feil legemiddelbruk, og ingen helseministre har lykkes med å løse problemet. Nå er det opp til Helsedirektoratet å fylle helseministerens verktøykasse med de riktige verktøyene.


Per T. Lund
14. mars 2024

Kampen om riktigere legemiddelbruk. Forhåpentlig lykkes Kjerkol bedre. Det må hun, sier Per T. Lund.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

Det skriver Per T. Lund i Alltinget

Hvor ellers i den norske helsetjenesten finner du 60 millioner kontakter mellom innbyggere og helsepersonell i løpet av et år? I minst 30 millioner av møtene, de som handler om reseptlegemidler, er innbyggerne sikret tilgang på kompetent legemiddelekspertise.

Selvsagt finner man ikke dette andre steder enn i apotekene. 

Kjerkol må lykkes bedre

Dette bør være det aller beste og mest opplagte utgangspunktet når Helsedirektoratet nå skal i gang med å løse en av helseministerens store hodepiner – at det oppstår alt for mange helseskader som følge av feil legemiddelbruk. 

Regjeringen vil styrke det nasjonale arbeidet for bedre kvalitet og pasient- og brukersikkerhet for å redusere og forebygge omfanget av skader. Derfor skal Helsedirektoratet frem mot 2027 utarbeide, følge opp og koordinere en gjennomføringsplan for riktig legemiddelbruk med status, mål og prioriterte tiltak. Slik står det i regjeringens nylig lanserte Nasjonale helse- og samhandlingsplan.

Ikke at helseministre før henne ikke har erkjent at legemidler volder for mye skade og uhelse. Men ingen har riktig lykkes med å løse problemet. Forhåpentlig lykkes Kjerkol bedre. Det må hun.

Les hele kronikken i Alltinget.

"For oss fremstår det som meningsløs ressursbruk at sykehusene skal behandle så mange feil som kan forebygges."

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring