Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

Når er apoteket og når er fastlegen riktig adresse?

Jeg forstår ikke er hvorfor enkelte ser ut til å mene at grensen skal være helt urokkelig og uforanderlig for hva folk selv, i samråd med helsepersonell i apotek, kan ta ansvar for.


Per T. Lund, adm. direktør
18. april 2024

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

Det skriver Per T. Lund i en kommentar i Dagens medisin.

Mange helseproblemer er sammensatte, og krever en helhetlig oversikt over pasientens historie. Men mange plager er også enkle og ukompliserte. De fleste er enige om at fastlegen ikke trenger skrive ut resept på de årlige 100 000 nødprevensjonene som brukes. Man trenger ikke oppsøke lege for kortvarige allergiplager eller for mange typer kortvarig magebesvær. Dette håndteres trygt og kompetent i apotekene, uten at fastlegen «mister oversikten».

Vi trenger ikke snakke om å «avlaste fastlegen». Vi kan heller snakke om helsetjenestes behov for å prioritere mellom dem med reelt behandlingsbehov og de som ikke trenger en medisinsk diagnose for å løse helseproblemene sine. Vi kan snakke om den informerte innbygger som selv kan vurdere om fastlegekontoret eller apoteket er riktig startsted for å søke helseråd. Vi kan snakke om hvordan apotekfarmasøyten og fastlegen kan samhandle og kommunisere mer effektivt.

Kunne den nye helseministeren tenkes å ta initiativ til at vi setter oss sammen og diskuterer disse spørsmålene, undrer Per T. Lund i innlegget i Dagens medisin.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring