Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tre apotek tester Eik i reell kundebehandling

Eik ble godkjent i august i år og nå er tre apotek godt i gang med å pilotere den nye felles bransjeløsningen. – Det har gått over all forventing, sier Iren Rutle i Difa.


Vendil Åse
29. november 2021

Apotek 1 Skovveien er et av apotekene som akkurat har begynt å pilotere Eik og Alfa.

Apotek 1

Vis Skjul bildetekst

Den nye løsningen Eik (nytt vindu) skal sammen med apotekenes egne systemer erstatte FarmaPro, som er IT-systemet som brukes av alle apotek i dag. Apotekenes egne systemer skal bruke og lagre informasjon i det felles systemet Eik.

Les mer: – Vi brøytekjører det resten av helsetjenesten skal gjøre (nytt vindu)

Apotek 1 har utviklet et eget apoteksystem som de har kalt Alfa. Tre pilotapotekene tester nå Alfa og Eik med reell kundebehandling. Apotek 1 Skovveien er et av apotekene som akkurat har begynt å pilotere.

– Vi har brukt en del tid på å øve, og nå blir det fint å bruke systemet til behandling av ekte kunder. Vi har en spennende tid foran oss, sier Vu.

Planen er at flere apotek tar Eik i bruk i løpet av 2022. Utrullingen av de nye systemene vil skje gradvis, og er blant annet avhengig av apotekenes egne systemutviklinger.

– Selv om det er langt igjen til vi er i mål, så er erfaringene gode fra de første apotekene som er på løsningen. Apotekkjedene jobber nå med ferdigstillelse av sine forretningsløsninger (PCA) og vi vil i tiden fremover i hovedsak jobbe for å stabilisere Eik som en robust driftsplattform med god ytelse. Vi har også fokus på optimalisering av migreringsløsningen, for å klargjøre for produksjonssetting av inntil 30 apotek på Eik pr. uke, sier daglig leder Iren Rutle i Difa.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdEik - apotekenes felles bransjesystem

Eik er navnet på en ny felles IT-løsning som skal ta seg av resepthåndtering, refusjon, dokumentasjon, journalføring, rapportering og statistikk.

Les mer

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring