Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Helsepolitikere vil gi farmasøyter i apotek mer ansvar

– Helsepersonell i apotek kan spille en større rolle i å forebygge feil legemiddelbruk ved å forklare hvordan de skal bruke legemidlene, oppklare eventuelle misforståelser og forebygge at pasienter velger å ikke ta legemidlene sine.


Jostein Soldal
13. desember 2023

Farmasøyter har viktig helsekompetanse som det er viktig at man beholder i apotek, mener H, Frp, Krf og Pasientfokus. Foto: Wikipedia

Vis Skjul bildetekst

Det skriver Høyre, Frp, Krf og Pasientfokus i Stortingets helse- og omsorgskomite i innstillingen til behandlingen av helsebudsjettet for 2024.

Partiene viser til forskning som har dokumentert at 20 prosent av akuttinnleggelsene i et sykehus kan knyttes til legemidlene pasientene bruker. De mener apotekene har en viktig rolle i helsetjenesten og er nær på folk i hele landet.

– Jevnlig gjennomgang av medisinlisten til pasienter er viktig for å sikre riktig legemiddelbruk, og det er på tide å diskutere om farmasøytene i apotek bør få et større ansvar i kontrollen av pasienters legemiddelbruk, i samarbeid med pasientens fastlege, skriver de fire partiene.

Videre mener de farmasøyter har viktig helsekompetanse som det er viktig at man beholder i apotek, og det bør ivaretas gjennom at farmasøyter får utvidede oppgaver i apotek.

– Fortsatt en vei å gå

– Det er veldig inspirerende at så mange stortingspolitikere har fått øynene opp for den kompetansen apotekfarmasøytene har. De erkjenner også at legemiddelrelaterte problemer er et stort helseproblem. Det er synd og litt overraskende at helsepolitikerne i Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke stiller seg bak disse merknadene. Det betyr at vi fortsatt har en vei å gå, før farmasøytenes kompetanse blir skikkelig anerkjent og tatt bedre i bruk i helsetjenesten, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring