Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ressursside for tjenesten

Det finnes en egen ressursside for tjenesten på apotekinfo. Her får du en kort presentasjon av siden og informasjon om hvordan du logger på.


03.02.2016

På ressurssiden for Inhalasjonsveiledning finner du informasjon om tjenesten og det du måtte trenge av materiell. Bruk apotekets brukernavn og passord for å få tilgang. Det er lenke til Apotekinfo fra apotekkjedenes intranett, eller man kan logge seg inn via: www.apotek.no/apotekinfo.

 

 

Ressurssiden er bygd opp med en statisk venstremeny som linker til ulike ressurser (presentert under). Under «aktuelt» finner du korte nyheter som kan være greie å ta med seg inn i det videre arbeidet med inhalasjonsveiledning. 

 

Ressurser: 

Flytskjema Inhalasjonsveiledning: Grafisk fremstilling av tjenesteforløpet. 

 

Bransjestandard: Bransjestandardene er basis for bransjens egen oppfølging av kvaliteten på apotekenes tjenester. Standardene skal uttrykke hva kunder/pasienter, helsevesen og myndigheter kan forvente av apotekene, og gi anledning til etterprøving av kvaliteten på apotekenes tjenester.

 

Til opplæring: 

Tjenestemanual: Dokument som beskriver hvordan tjenesten Inhalasjonsveiledning skal utføres i apotek. 

 

Opplæringsprogram: Opplæringsaktivitetene som ligger til grunn for å sikre at apotekets medarbeidere har riktig kompetanse for å kunne tilby og utføre tjenesten i henhold til bransjestandarden. 

 

Spørsmål og svar (kommer 1. mars): Her kan du stille spørsmål og få svar, men også se spørsmål som allerede er stilt og svarene på disse. 

 

Markedsføringsmateriell: 

Pasientbrosjyre: Brosjyre til utdeling i apotek, med informasjon om tjenesten og når den kan være nyttig (behovsindikatorer).

 

Verktøy Inhalasjonsveiledning: 

Resepturark med sjekkliste: Ark med inhalatoroversikt, flytskjema, sjekkliste og oversikt over hvilke trinn som skal utelates dersom pasient ikke skal innta dose. Til støtte for farmasøyt under tjenesten. Sjekkliste: Liste med sjekkpunkter for utførelse av tjenesten, til støtte for farmasøyt. Finnes på resepturark. 

 

Infoark: Ark med informasjon til pasientene som har mottatt tjenesten. 

 

Faktaark: Ark med faktaopplysninger om inhalatorer og kammer til støtte for tjenestefarmasøyten i egen opplæring og i utførelse av tjenesten. Til intern bruk i apoteket.

 

Inhalatoroversikt (bestill demoinhalator): Oversikt over alle inhalatorer på markedet, alfabetisk etter legemiddel (handelsnavn) med korresponderende inhalatortype og legemiddelgruppe. 

 

Registreringsskjema (kommer 1. mars): Skjema for midlertidig, manuell registrering av utførte tjenester.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring