Gå til innholdet
2020-KAVALKADE

Mest lest i 2020

Covid-19 preger også nyhetsåret på apotek.no. 6 av de 10 sakene som var mest lest i fjor var om korona og apotek. Aller mest lest var en sak om fullmakt og hva du skal gjøre når andre skal hente medisin til deg på apoteket. Ellers var folk opptatt av å lese om influensavaksinering i apotek.

Skal andre hente medisin for deg på apoteket?

Da trenger vedkommende en fullmakt fra deg.

Les hele saken her

 

 

 

Her er oversikt over apotek som holder midlertidig stengt

Alle apotek gjør sitt ytterste for å holde åpent for kundene. På grunn av et økende antall ansatte i karantene eller isolasjon, er det nå flere apotek som må holde midlertidig stengt.

Les hele saken her

 

 

Forskriftsendring: Farmasøyter får rett til å rekvirere influensavaksiner 

Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet at apotekfarmasøyter heretter kan rekvirere influensavaksiner. Da kan folk gå på apoteket og få vaksinen uten å trenge resept fra lege.

Les hele saken

 

 

Dette gjør apotekene for å hindre smitte

Apotekene i Norge har blitt enige om felles smittevernråd. Rådene beskriver hvordan apotekene ønsker at kundene skal forholde seg, og hva de ansatte i apotek kan gjøre for å redusere smittefaren.

Les hele saken her

 

 

Opplevde anafylaktisk reaksjon i apotek: - Vi var forberedt!

Antall tilfeller av anafylaksi er beregnet til 1-10 per 1 million distribuerte vaksinedoser. En kveld fikk en person anafylaktisk sjokk etter å ha fått influensavaksine på Vitusapotek Jernbanetorget.

Les hele saken her

 

 

Influensavaksine på apotek uten legeresept

Fra neste influensasesong kan kunder stikke innom apoteket for å få satt influensavaksine, uten at det er nødvendig med resept fra lege, skriver NTB.

Les hele saken her
 

Etterlengtet håndsprit på plass i apotekene

Siden Covid-19 kom til Norge har apotekene hatt problemer med å dekke den store etterspørselen etter hånddesinfeksjonsmidler. Nå blir et nytt produkt å finne i apotekhyllene; Hånddesinfeksjon NAF.

Les hele saken her 

Ber om avklaring av apotekenes rolle ved koronavirusutbrudd

Apotekforeningen har bedt om dialog med helsemyndigheten for å avklare hvordan apotekene kan bidra ved et større utbrudd med koronavirus, og hvordan ansatte i apotek skal opptre for å begrense smitte.

Les hele saken

 

 

Apotekene leverer – også i krisetider

Det er under kriser du får vist hvem du virkelig er. Verden – og Norge – er nå midt i en krise av historiske dimensjoner. Uansett hvordan det til slutt ser ut når vi teller opp dødsofrene, så er vi i en økonomisk krise bare få av oss som lever nå har opplevd tidligere.

Les hele saken

 

 

Hvordan finne ut om medisinen finnes i det lokale apoteket

Med økende legemiddelmangel, blir flere pasienter opptatt av å finne ut om deres legemidler finnes i nærapoteket. Apotekenes nettsider gir oversikt, så man slipper å gå fra apotek til apotek.

Les hele saken

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring