Gå til innholdet

Apotekforeningen

2023-KAVALKADE

Fikk du med deg det viktigste i 2023?

Den mest leste nyheten i 2023 ble publisert rett før sommeren i fjor. Da bestemte myndighetene seg for å avvikle apotekenes oppgjørsordning for koronavaksiner. Deretter leste vi om flått, digitalt førerkort og telefaks. 

Ellers var folk flest opptatt av hvordan de kan finne ut om medisinen finnes i det lokale apoteket og hva de skal gjøre hvis de skal hente medisin for andre på apoteket. I tillegg var mange interessert i apotek- og legemiddelstatistikk i 2023, blant annet om de 10 mest brukte legemidlene.

Her er de 10 mest leste nyhetene våre i 2023:

 

Myndighetene kompliserer koronavaksinering i apotek

30. juni avviklet myndighetene oppgjørsløsningen for koronavaksiner for private virksomheter med virkning fra 1. juli. – Dette kom brått på. Vi blir satt i en underlig situasjon, sier apoteker på Apotek 1 Brandbu.

Les hele saken

 

 

Flåttvaksinen bør tas så snart som mulig

I fjor var det en kraftig økning i antall personer som tok vaksinen mot skogflåttencafelitt. Men statistikken kan tyde på at mange gjør det for sent på året.

Les hele saken

 

 

Nå er digitalt førerkort gyldig legitimasjon i apotek

Fra 1. november regnes digitalt førerkort som gyldig legitimasjon i apotek. Det er både pasienter og apotekansatte glade for.

Les hele saken

Veterinærer og apotek erstatter telefaks med e-post

I den nye forskriften om utlevering og rekvirering av legemidler ble telefaksen avviklet som metode for overføring av resepter. Det skapte problemer for både apotek og veterinær.

Les hele saken her
 

Nytt introduksjonsprogram for utenlandske farmasøyter

Apokus har sammen med apotekaktørene utviklet et digitalt opplæringsprogram for farmasøyter som skal begynne å jobbe i apotek og som har utdannelsen sin fra andre land enn Norge.

Les hele saken her

Digitale meldinger mellom legekontor og apotek testes

Før jul ble de første digitale meldingene mellom apotek og fastlege sendt. Tre pasienter har blitt henvist til Medisinstart og apoteket har sendt journalnotat tilbake til lege digitalt.

Les hele saken her

Apotek gir pasienter gode medisinvaner

Veiledningstjenesten Medisinstart lærer pasienter gode medisinvaner. Ikke så dumt, hvis man må bruke legemidler resten av livet.

Les hele saken her

– Pasienten turte ikke starte med medisinen

Under en Medisinstart-samtale kom det frem at pasienten ikke turte begynne med en ny medisin. Det reduserer belastningen på hjerte, forklarte apotekeren. – Ok, da begynner jeg i dag, sa pasienten.

Les hele saken her

– Apotek nær oss, betyr mye for oss

Helsepersonell i apotek må brukes bedre og annerledes. Det var det politisk enighet om på Apotekforeningens frokostseminar om NOU-en «Fremtidens apotek – fleksibelt og forsvarlig».

Les hele saken her

Stor økning i omsetningen av midler som brukes mot overvekt

Det er stor oppmerksomhet om nye legemidler som brukes til vektreduksjon. Det har vært en svært stor økning i omsetningen av disse legemidlene de siste årene og hittil i år.

Les hele saken her

Og dette var vi også opptatt av i 2023:

 

Hvordan finne ut om medisinen finnes i det lokale apoteket

Med økende legemiddelmangel, blir flere pasienter opptatt av å finne ut om deres legemidler finnes i nærapoteket. Apotekenes nettsider gir oversikt, så man slipper å gå fra apotek til apotek.

Les mer her

 

 

Skal andre hente medisin for deg på apoteket?

Da trenger vedkommende en fullmakt fra deg.

Les mer her

 

 

De 10 mest brukte legemidlene

De ti mest brukte reseptfrie og reseptpliktige legemidlene i Norge i 2022 er alle gjengangere blant de mest brukte legemidlene de siste årene. 

Les mer her

 

 

Farmasistudenter får praksis i apotek ved hjelp av Apotekforeningen

Apotekforeningen koordinerer tildelingen av praksisplasser for alle farmasistudenter i Norge. Arbeidet med å organisere praksispoolen utføres i samarbeid med apotekkjedene, sykehusapotekene og utdanningsinstitusjonene.

Les mer her

 

 

150 NAF-preparater - hostesaft på søketoppen

Sterk hostesirup NAF, Thyroid NAF og Lassars-pasta NAF er blant de mest søkte NAF-preparatene i 2023.

Les mer her

 

 

Apotekenes egne bransjestandarder - 15 stykk

Apotekforeningen har utarbeidet bransjestandarder for ulike virksomhetsområder i samarbeid med apotekbransjen.

Les mer her


 

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring